6. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš lahodný recept na domácí risotto s houbami a česnekem, který jistě potěší vaše chuťové buňky. Tento tradiční italský pokrm je snadný na přípravu a skvěle chutná díky kombinaci aromatických hub a dochucujícímu česneku. Nechte se unést lahodnou vůní a bohatou chutí této lahůdky, kterou si zamilujete na první lžičku. Snažíte se najít skvělý recept na risotto? Vyzkoušejte ten náš!
Suroviny
- 200g rýže na risotto
- 500g čerstvých hub (žampiony, hlívy atd.)
- 3 stroužky česneku
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- olivový olej
- sůl, pepř, čerstvý petržel na dochucení
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a restujte je do změknutí.
- Přidejte rýži a za stálého míchání smažte do sklovata.
- Postupně přilévejte vývar a vařte na mírném ohni, občas promíchávejte.
- Pokračujte v přilévání vývaru a vaření, dokud není rýže měkká a risotto krémové.
- Přidejte nasekaný petržel a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Servírujte a posypte čerstvě nasekaným petrželem. Dobrou chuť!




