11. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata na grilování
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata na grilování je lahodná a originální varianta klasické italské pochoutky. Grilovaná zelenina v kombinaci s kapary, olivami a ⁢rajčaty⁢ vytváří nezapomenutelnou chuťovou explozi. Připravte si tento jedinečný recept a dopřejte si skvělou grilovanou pochoutku plnou slunce Sicílie.

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • 100g oliv
  • 50g kapary
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 2 lžičky octa
  • 1 lžička cukru
  • Soľ, čierne korenie

Postup:

  1. Nejprve nakrájejte baklažány ‍na kolečka a osolte je. Nechte je odstát asi 30 minut a poté je‍ opláchněte a osušte ubrouskem.
  2. Grilujte baklažány na grilu z obou stran, dokud nejsou zrnité a zlatavé.
  3. V pánvi osmahněte na olivovém oleji nakrájenou cibuli, přidejte nakrájené papriky a ‍rajčata a dusíme ⁤asi 10 minut.
  4. Pak přidejte olivy,​ kapary, ocet, cukr, sůl a pepř a nechte vařit dalších 5 minut.
  5. Na závěr přidejte grilované baklažány a promíchejte. Podávejte teplou caponatu na ⁤grilovaní.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *