13. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské jídlo Kuřecí saltimbocca s limetkou, které spojuje svěží chuť citrusového ovoce s pikantními kousky křupavého kuřecího masa. Tento recept je jednoduchý na přípravu a skvěle chutná. Vyzkoušejte ho ještě dnes a učiňte svůj oběd nebo večeři nezapomenutelným zážitkem.
Suroviny
- 4 kuřecí plátky
- 4 plátky parmazánu
- 4 plátky pršuta
- 1 limetka
- sůl
- pepř
- olivový olej
Postup
- Na každý kuřecí plátek položte plátek parmazánu a pršuty.
- Omyjte limetku, nastrouhejte její kůru a vymačkejte šťávu.
- Pokapte kuřecí saltimbocca limetkovou šťávou a posypte limetkovou kůrou, solí a pepřem.
- Rozpalte pánvičku s trochou olivového oleje a smažte saltimbocca z obou stran dozlatova.
- Servírujte s rýží nebo bramborami a dobrou chutí!




