15. 10. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Pappardelle s rajčaty a bazalkou je lahodné italské jídlo, které jednoduše zamilujete. Recept obsahuje široké nudle, čerstvé rajčaty a aromatickou bazalku, což vytváří dokonalou kombinaci chutí. Vyzkoušejte tento recept a dopřejte si lahodný italský zážitek doma.
Suroviny
- 250g pappardelle těstovin
- 4 velké rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- Čerstvá bazalka
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejeme olivový olej.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a lehce orestujeme.
- Přidáme nakrájená rajčata a dusíme do měkkého. Případně můžeme přidat trochu vody.
- Přidáme nasekanou bazalku a dochutíme solí a pepřem podle chuti.
- V jiném hrnci uvaříme pappardelle dle návodu na obalu.
- Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s omáčkou z rajčat a bazalky.
- Případně můžeme posypat nasekanou čerstvou bazalkou před podáváním.




