15. 10. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte osvěžující variantu ryžového salátu s fenyklem! Tento chutný a lehký recept kombinuje lahodnou ryži s křupavým fenyklem a dalšími lahodnými ingrediencemi. Perfektní volba pro letní grilování nebo jako rychlý a zdravý oběd. S naším receptem na ryžový salát s fenyklem si užijete skvělou chuť a zdravé suroviny ve stejném balení.
Suroviny
- 1 šálek vařeného krátkozrnného rýže
- 1 malý fenykl
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- Čerstvá petrželka na ozdobení
- 1/4 šálku olivového oleje
- Šťáva z 1 citronu
- Soľ a korenie podľa chuti
Postup
- Nastrúhajte fenykl, nakrájajte cibuľu a papriku na jemné kocky.
- V miske zmiešajte rýžu, fenykl, cibuľu a papriku.
- V malom pohári zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Zalejte zmesou rýžu a zeleninu a dôkladne premiešajte.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a nechajte v chladničke aspoň hodinu odstáť pred podávaním.




