16. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Ragu bolognese s domácími těstovinami
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si recept na lahodné ragu bolognese s domácími ⁤těstovinami a ‍užijte si skvělou kombinaci chutí. Naučte⁤ se, jak jednoduše a rychle připravit ⁣tento tradiční italský pokrm plný aromatických bylinek a koření. ‌S naším receptem ⁣si můžete vytvořit skvělou domácí ⁢verzi ⁣této populární speciality. Užijte si skvělé italské jídlo! Suroviny:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400 g rajčat z‍ konzervy
  • 200 ml vývaru
  • sůl, pepř, oregano, bazalka

Postup:

  1. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm nasekanou cibuli, česnek a na kolečka nakrájenou mrkev.
  2. Přidáme mleté⁢ maso a⁣ necháme zatáhnout.
  3. Přilijeme rajčata z konzervy a vývar.
  4. Ochutíme solí, ⁣pepřem, oreganem a bazalkou.
  5. Necháme⁤ vařit na mírném ‌ohni asi 1 hodinu, dokud ⁣se omáčka ⁢nezhoustne.
  6. Mezitím si připravíme těstoviny dle vlastního receptu nebo zakoupíme hotové.
  7. Hotové těstoviny podáváme s horkým ragu bolognese a posypeme‍ parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *