18. 10. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto se šampiňony a parmezánem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš skvělý⁣ recept na italské risotto se šampiňony a parmezánem. Jemné a krémové ⁣rizoto s ​lahodnou kombinací hub‌ a‍ sýra parmezán je​ skvělou volbou pro rychlý⁤ a chutný oběd nebo večeři. Sledujte náš⁣ recept a připravte si tento lahodný pokrm snadno doma!

Suroviny

  • 200 g rýže na risotto
  • 200 g šampiňonů
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l ⁢zeleninového vývaru
  • 100 ml ⁣bílého vína
  • 50 g parmezánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme ‍na něm⁤ nadrobno nakrájenou cibuli a‍ stroužky ⁤česneku. Přidáme na plátky nakrájené šampiňony a restujeme dohladka.
  2. Přidáme‍ rýži a necháme jí‌ chvíli opéct, aby ​se obalila tukem. Zalijeme bílým vínem a necháme vypařit.
  3. Postupně přiléváme zeleninový vývar, po každém přilévání počkáme, až vývar vsákne rýži. Pokračujeme v přilévání vývaru, dokud rýže⁢ není měkká a‌ krémová ⁢(cca⁣ 18-20 minut).
  4. Přidáme‍ nastrouhaný parmezán, osolíme,⁣ opepříme a promícháme.
  5. Risotto podáváme horké posypané drobně nasekanou ⁣petrželkou⁢ a eventuálně ještě‍ trochou parmezánu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *