18. 10. 2025
Autor: Zbyněk Pospíšil
Tiramisu s kávou a amarettiem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si luxusní tiramisu s kávou a amarettiem podle našeho jednoduchého receptu. Tento klasický italský dezert zaujme svou krémovitostí a bohatou chutí. Překvapte své hosty dokonalou kombinací mascarpone, espresso kávy a amaretto likéru, propletenou vrstvami savoiardi piškotů. Recept je vhodný pro jakoukoliv speciální příležitost nebo jako lahodná tečka po výborné večeři. Navíc, náš recept je tak jednoduchý, že ho zvládne připravit každý. Užijte si autentický italský zážitek přímo u vás doma s naším tiramisu s kávou a amarettiem!

Suroviny

  • 500 g maskarpone
  • 4 velká vejce
  • 100 g cukru
  • 300 ml silného espressa
  • 120 ml amaretta
  • 300 g piškotů (ladyfingers)
  • Kakao na posypání

Postup

  1. V míse důkladně smíchejte žloutky a cukr, dokud nevznikne světlá, hustá směs.
  2. Přidejte maskarpone a dobře promíchejte do hladka.
  3. V jiné misce ušlehejte bílky do tuhých sněhů a opatrně je vmíchejte do maskarpone směsi.
  4. V malé míse smíchejte espresso s amarettem.
  5. Piškoty na chvíli ponořte do směsi espressa a amaretta a vyložte jimi dno formy.
  6. Na vrstvu namočených piškotů nanesete polovinu směsi maskarpone.
  7. Opakujte vrstvy piškotů a zakončete vrstvou maskarpone.
  8. Tiramisu nechte v chladničce alespoň 4 hodiny nebo přes noc uležet, aby se chutě spojily.
  9. Před podáváním posypte tiramisu kakao pomocí síta pro rovnoměrné pokrytí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *