3. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné a zdravé dýňová jehňata s kari. Tento recept kombinuje sladkou dýni s pikantními kari kořeněními, vytvářející dokonalou rovnováhu chutí. Jednoduchá a rychlá příprava, která oslní nejen milovníky kari, ale i všechny ostatní gurmány. S touto dobrotou si pochutnáte na plném talíři služeném s rýží nebo čerstvým pečivem. Vyzkoušejte recept na dýňová jehňata s kari již dnes a překvapte své chuťové pohárky!
Suroviny
- 1 menší dýně hokkaido
- 400 g jehňat
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce kari koření
- 400 ml kokosového mléka
- sůl, pepř
- olej na smažení
Postup
- Dýni nakrájejte na menší kostičky, jehňata omyjte a nakrájejte na menší kousky.
- Na pánvi rozehřejte olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli se stroužky česneku.
- Přidejte nakrájená jehňata a orestujte je z obou stran.
- Přidejte nakrájenou dýni a nechte krátce restovat.
- Přisypte kari koření a promíchejte.
- Přilijte kokosové mléko a nechte jídlo provařit, dokud není dýně měkká a jehňata propečená.
- Ochuťte solí a pepřem a podávejte s rýží nebo naan chlebem.




