12. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Lazanja Bolognese
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se⁣ okouzlit tradiční italskou kuchyní s lahodnou lazanjí Bolognese.⁣ Tato skvělá kombinace těstovin, omáčky bolognese a sýrové‍ náplně vám⁤ rozhodně získá‌ srdce i chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se při vaření i konzumaci této​ lahůdky. Buon appetito!

Suroviny

  • 500g hovädzí mäsový nákrajane na drobno
  • 1 cibuľa, nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 mrkva, nasekaná
  • 1 stredne ⁤veľká cuketa, ⁢nasekaná
  • 400g paradajkový pretlak
  • 200ml biele víno
  • červené korenie, soľ a čerstvá‍ bazalka na dochutenie
  • 250g lasagne cestoviny
  • 250g ricotta syra
  • 250g strúhaný Parmezán
  • čerstvo nasekaná petržlenová na ozdobenie

Postup

  1. Vo veľkej ⁢panvici‌ orestujte‍ mleté ​​mäso až‌ do zlatistého odtieňa, pridajte ‌cibuľu, cesnak, mrkvu a cuketu a dusíme ďalších 5 minút.
  2. Potom pridajte⁣ paradajkový pretlak a biele víno a ‍nechajte zmes variť asi ⁣30 minút. Dochutíme solou, korením a čerstvou bazalkou.
  3. Vyskladajte ⁤vrstvy lasagne cestovín, mäsovej omáčky, ricotty⁢ a strúhaného Parmezánu v kuchynskej miske. Opakujte tento postup, kým nenaplníte misu.
  4. Pečieme ‍v predhriatej rúre na⁢ 180 stupňov C asi⁢ 45 minút, kým sa lasagne nezapečie‍ a vrch sa nezačne zlatisto opekať.
  5. Potom nechajte odstáť ​10 minút a posypte nasekanou petržlenovou omáčkou‍ pred‌ podávaním.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *