12. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit tradiční italskou kuchyní s lahodnou lazanjí Bolognese. Tato skvělá kombinace těstovin, omáčky bolognese a sýrové náplně vám rozhodně získá srdce i chuťové buňky. Sledujte náš jednoduchý recept a bavte se při vaření i konzumaci této lahůdky. Buon appetito!
Suroviny
- 500g hovädzí mäsový nákrajane na drobno
- 1 cibuľa, nasekaná
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 mrkva, nasekaná
- 1 stredne veľká cuketa, nasekaná
- 400g paradajkový pretlak
- 200ml biele víno
- červené korenie, soľ a čerstvá bazalka na dochutenie
- 250g lasagne cestoviny
- 250g ricotta syra
- 250g strúhaný Parmezán
- čerstvo nasekaná petržlenová na ozdobenie
Postup
- Vo veľkej panvici orestujte mleté mäso až do zlatistého odtieňa, pridajte cibuľu, cesnak, mrkvu a cuketu a dusíme ďalších 5 minút.
- Potom pridajte paradajkový pretlak a biele víno a nechajte zmes variť asi 30 minút. Dochutíme solou, korením a čerstvou bazalkou.
- Vyskladajte vrstvy lasagne cestovín, mäsovej omáčky, ricotty a strúhaného Parmezánu v kuchynskej miske. Opakujte tento postup, kým nenaplníte misu.
- Pečieme v predhriatej rúre na 180 stupňov C asi 45 minút, kým sa lasagne nezapečie a vrch sa nezačne zlatisto opekať.
- Potom nechajte odstáť 10 minút a posypte nasekanou petržlenovou omáčkou pred podávaním.




