14. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný ryžový pilaf s karamelizovanou cibulí, který přináší skvělou kombinaci sladkého a slaného chuti. Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky. Navíc je ideální jako hlavní chod nebo příloha k masu či rybám. Nebojte se experimentovat s přidáním dalších bylinek či koření pro ještě bohatší chuťový zážitek.
Suroviny
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky vody
- 2 cibule
- 4 lžíce másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si očistěte a nakrájejte cibuli na tenké plátky.
- V hrnci rozpalte 2 lžíce másla a přidejte cibuli. Smažte na středním ohni asi 15 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne se karamelizovat.
- Přidejte zbývající máslo do pánve a osmahněte na něm rýži, dokud nebude sklenutá.
- Přidejte vodu, sůl a pepř a nechte vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu.
- Na závěr přidejte karamelizovanou cibuli a promíchejte.
- Pokud chcete, můžete podávat s nasekanou petrželkou nebo citronovou šťávou.




