14. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Ryžový pilaf s karamelizovanou cibulí
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento lahodný ryžový pilaf s karamelizovanou cibulí, který přináší skvělou kombinaci sladkého​ a ‍slaného chuti. ‍Tento recept je snadný a rychlý na přípravu a jistě potěší vaše chuťové buňky.⁢ Navíc je ideální jako hlavní chod nebo příloha k ⁤masu či rybám. Nebojte se experimentovat⁤ s přidáním ⁤dalších bylinek či‌ koření pro ještě bohatší‍ chuťový zážitek.

Suroviny

  • 1⁣ šálek dlouhozrnné rýže
  • 2 šálky​ vody
  • 2 cibule
  • 4‍ lžíce másla
  • sůl a​ pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si⁢ očistěte a nakrájejte ​cibuli na tenké plátky.
  2. V hrnci rozpalte 2 lžíce másla ⁤a⁤ přidejte cibuli. Smažte na středním ohni asi 15 minut, dokud cibule nezměkne a nezačne se karamelizovat.
  3. Přidejte ‍zbývající máslo do ⁤pánve a osmahněte na něm⁤ rýži, dokud nebude sklenutá.
  4. Přidejte​ vodu, sůl a pepř a nechte vařit pod pokličkou asi 15-20 minut, nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou vodu.
  5. Na⁤ závěr ⁣přidejte karamelizovanou​ cibuli a ​promíchejte.
  6. Pokud chcete, můžete ⁣podávat s nasekanou petrželkou nebo citronovou šťávou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *