15. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Chutné rizoto s houbami je skvělá volba pro milovníky klasických italských pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné a krémové rizoto s šampiony a sušenými houbami. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a překvapte své blízké skvělou chuťovou bombou! Suroviny:
- 200g arborio rýže
- 500g čerstvých hub (klidně smíšených druhů)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 ml bílého vína
- 1 l zeleninového vývaru
- 50g másla
- 50g parmezánu
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Nejprve si očistěte houby a nakrájejte je na menší kousky.
- V rendlíku rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm našečkanou cibuli a prolisovaný česnek.
- Přidejte houby a restujte je, dokud nezpustí vodu a ta zcela nevyprchá.
- Přisypte rýži a restujte ji do sklovata.
- Zalijte vínem, nechte chvíli vyvařit a postupně podle potřeby přilévejte vývar.
- Podle chuti osolte a opepřete.
- Na konci vmíchejte máslo a nastrouhaný parmezán.
- Hotové rizoto podávejte s čerstvě nasekanou petrželkou a eventuálně s extra parmezánem.





