15. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s houbamierneteshněście()}
zdroj: Recepty 24/7

Chutné rizoto s⁣ houbami je skvělá volba pro milovníky klasických italských pokrmů. Tento recept vám ukáže, jak jednoduše připravit lahodné a krémové rizoto s‌ šampiony a sušenými houbami. ‍Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a překvapte své blízké ⁤skvělou chuťovou bombou!‍ Suroviny:

  • 200g arborio rýže
  • 500g ‍čerstvých ⁢hub (klidně smíšených⁢ druhů)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml ⁤bílého vína
  • 1‍ l zeleninového vývaru
  • 50g másla
  • 50g parmezánu
  • sůl, pepř, olivový olej

Postup:

  1. Nejprve si očistěte houby a nakrájejte ‍je na menší kousky.
  2. V rendlíku ‍rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte ⁤na něm našečkanou cibuli a‍ prolisovaný‌ česnek.
  3. Přidejte houby a restujte je, dokud‌ nezpustí vodu a ta zcela nevyprchá.
  4. Přisypte rýži a ⁢restujte ji do sklovata.
  5. Zalijte vínem, nechte ‍chvíli‌ vyvařit a postupně podle potřeby ⁤přilévejte vývar.
  6. Podle chuti ⁣osolte ⁤a ⁢opepřete.
  7. Na konci vmíchejte máslo a nastrouhaný parmezán.
  8. Hotové rizoto ⁢podávejte s čerstvě nasekanou petrželkou a eventuálně s extra parmezánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *