18. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Chuťová exploze v každém soustu! Vyzkoušejte lahodné indické jídlo – Rajma Masala s rýží a chuťovkou. Tento recept plný exotických koření a aromatických bylinek vám rozhýbe papírky a potěší chuťové buňky. Naučte se připravit tuto lahůdku a pozvěte své blízké na skvělou večeři plnou exotických chutí!
Suroviny
- 250g rajma fazolek (cizrna)
- 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
- 2 rajčata, nasekaná na kostičky
- 1 zelená chilli paprička, nasekaná na drobné kousky
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kurkuma
- 1 lžička mletého česneku
- 1 lžička mletého zázvoru
- sůl podle chuti
- olej na smažení
- vařená rýže na podávání
- čerstvá nasekaná koriandr na ozdobení
Postup
- Nejprve namočte rajma fazolek do vody přes noc nebo alespoň na 6 hodin.
- Na pánvi rozpalte olej a osmahněte cibuli dozlatova.
- Přidejte nakrájenou chilli papričku a smažte ještě chvíli.
- Přidejte rajčata a nechte je zjemnit.
- Přidejte všechny koření - kmín, koriandr, kurkumu, česnek, zázvor a sůl. Promíchejte.
- Přidejte namočené a sceděné rajma fazolek a míchejte a vařte na mírném plameni asi 20-30 minut, dokud fazole nezměknou.
- Pokud je omáčka příliš hustá, můžete přidat trochu vody.
- Rajma Masala je hotová! Podávejte s vařenou rýží a ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem.




