18. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rajma Masala s rýží a chuťovka
zdroj: Recepty 24/7

Chuťová exploze v ⁢každém soustu! Vyzkoušejte lahodné indické jídlo – Rajma Masala s rýží a​ chuťovkou. ⁣Tento ⁢recept ​plný‌ exotických koření a aromatických bylinek vám rozhýbe papírky a potěší⁣ chuťové buňky. Naučte se‍ připravit tuto lahůdku a pozvěte své blízké na skvělou večeři ⁣plnou exotických chutí!

Suroviny

  • 250g rajma fazolek (cizrna)
  • 1 cibule, nakrájená na drobné kousky
  • 2 rajčata, nasekaná‍ na kostičky
  • 1 zelená chilli ‌paprička, nasekaná na drobné kousky
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mletého kurkuma
  • 1 lžička mletého česneku
  • 1 ⁤lžička mletého zázvoru
  • sůl podle chuti
  • olej na smažení
  • vařená rýže na podávání
  • čerstvá ‍nasekaná koriandr na ⁢ozdobení

Postup

  1. Nejprve namočte rajma fazolek do vody přes noc nebo⁢ alespoň na 6 hodin.
  2. Na pánvi rozpalte olej a ⁢osmahněte cibuli dozlatova.
  3. Přidejte nakrájenou chilli ⁣papričku a smažte ​ještě chvíli.
  4. Přidejte rajčata a nechte je zjemnit.
  5. Přidejte všechny koření -⁢ kmín, koriandr, kurkumu, česnek, zázvor a sůl. Promíchejte.
  6. Přidejte namočené a sceděné rajma fazolek a míchejte a vařte na mírném plameni asi 20-30 minut, dokud fazole nezměknou.
  7. Pokud je omáčka příliš​ hustá, můžete přidat ‍trochu vody.
  8. Rajma Masala je hotová! Podávejte s vařenou rýží a ozdobte čerstvě nasekaným koriandrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *