19. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Zkusite nas populární recept na lahodné rizoto s kuřecím masem a šafránem. Tento bohatý a aromatický pokrm zaručeně potěší vaše chuťové buňky. S vůní šafránu a křupavým kuřecím masem je tento recept skvělou volbou pro večeři nebo speciální příležitost. Podle našeho receptu zvládnete přípravu tohoto výtečného rizota snadno a rychle. Tak neváhejte a vyzkoušejte tento lahodný pokrm ještě dnes!
Suroviny
- 200g rýže na rizoto
- 400g kuřecího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 0,5g šafránu
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce olivového oleje
- 750ml kuřecího vývaru
- sůl, pepř
- čerstvá petrželka na ozdobu
Postup
- Nejprve si připravíme vývar. Kuřecí maso uvaříme ve vodě společně s cibulí, česnekem, petrželkou a kořením. Po uvaření maso vyndáme, odstavíme a vývar sceďme.
- Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a osmahneme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme rýži a restujeme, dokud rýže neprosvítí.
- Mezitím si rozpustíme šafrán v horkém vývaru. Postupně přiléváme vývar do rýže a vaříme za občasného míchání, dokud není rýže měkká a rizoto krémové.
- V další pánvi si osmahneme nakrájené kuřecí maso na kostičky. Přidáme k rizotu a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
- Podáváme posypané čerstvě nasekanou petrželkou. Dobrou chuť!




