19. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s kuřecím masem a šafránem
zdroj: Recepty 24/7

Zkusite nas populární recept na lahodné rizoto s​ kuřecím masem a šafránem. Tento bohatý a‌ aromatický pokrm zaručeně potěší vaše chuťové ⁤buňky. S ⁢vůní ⁢šafránu ​a ​křupavým kuřecím masem‌ je ⁢tento recept skvělou‌ volbou ‍pro večeři nebo speciální příležitost. Podle‌ našeho ​receptu ‌zvládnete přípravu ⁤tohoto ‍výtečného rizota snadno ⁤a⁣ rychle. Tak neváhejte a vyzkoušejte ⁤tento lahodný pokrm ještě dnes!

Suroviny

  • 200g rýže na rizoto
  • 400g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 2 ⁢stroužky česneku
  • 0,5g šafránu
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 750ml kuřecího vývaru
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka ⁣na ozdobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme vývar. Kuřecí maso⁢ uvaříme ve vodě‌ společně ​s cibulí,⁢ česnekem,⁤ petrželkou a kořením. Po ​uvaření maso‍ vyndáme, odstavíme a vývar sceďme.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo ​a olej a osmahneme nakrájenou cibuli⁣ a prolisovaný​ česnek. Přidáme rýži a ‍restujeme, dokud rýže ‌neprosvítí.
  3. Mezitím ⁤si rozpustíme šafrán‍ v horkém vývaru. Postupně přiléváme ⁢vývar ⁣do rýže a​ vaříme za občasného míchání, dokud není rýže měkká a rizoto krémové.
  4. V další ‌pánvi⁤ si osmahneme nakrájené⁣ kuřecí⁤ maso na kostičky.​ Přidáme k rizotu‌ a promícháme. Osolíme a opepříme podle chuti.
  5. Podáváme posypané čerstvě nasekanou​ petrželkou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *