20. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na italská pečená rajčata s bylinkami, která vám rozhodně zvednou náladu! Tento jednoduchý a chutný pokrm je skvělým doplňkem k hlavnímu chodu nebo jako samostatná vegetariánská pochoutka. Sbalte si plné ruce čerstvých bylinek a ochutnejte tuto lahůdku. S naším receptem na italské pečené rajčata s bylinkami nešlápnete vedle!
Suroviny
- 6 velkých rajčat
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička suchého oregana
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- sůl a pepř dle chuti
Postup
- Rajčata omyjeme a rozkrojíme na půlky. Vyjmeme semínka a vložíme je do pekáče se středem nahoru.
- Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Rozdělíme je mezi rajčata v pekáči.
- Na každé rajče nakapeme trochu olivového oleje a posypeme směsí oregana, tymiánu a rozmarýnu.
- Sůl a pepř rozetřeme na povrch rajčat.
- Předehřejeme troubu na 180 °C a rajčata pečeme asi 20-25 minut, dokud nejsou měkká.
- Po vychladnutí můžeme rajčata posypat čerstvým nasekaným petrželem nebo bazalkou.




