21. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné italské kuřecí cacciatore s bazalkou doma! Tento klasický recept kombinuje kuřecí maso s omáčkou z rajčat, papriky a aromatickou bazalkou. Skvělá volba pro výjimečnou rodinnou večeři plnou chuti.
Suroviny
- 4 kuřecí prsa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na plátky
- 3 stroužky česneku nasekané
- 400 g rajčat krájených na kostičky
- 200 ml kuřecího vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného oregana
- Sůl a pepř podle chuti
- Čerstvá bazalka na ozdobení
Postup
- Na rozpáleném olivovém oleji osmažte kuřecí prsa z obou stran dozlatova. Poté je vyndejte z pánve.
- Do stejné pánve přidejte cibuli a česnek a restujte je do měkkosti.
- Přidejte rajčata, vývar, tymián, oregano, sůl a pepř a nechte vařit asi 15 minut.
- Vraťte kuřecí maso zpět do pánve a pokračujte v vaření asi dalších 10 minut, nebo dokud maso není propečené.
- Servírujte s vařeným těstovinami nebo rýží a ozdobte čerstvou bazalkou.




