22. 11. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Rajma masala s rýží a naan
zdroj: Recepty 24/7

Rajma masala, tradiční indické⁢ jídlo připravené z červených⁣ fazolí⁢ vařených v husté rajmě ‌omáčce, které si vychutnáte s lahodnou a aromatickou rýží​ a čerstvě ‍upečeným naan⁤ chlebem. Pojďte⁣ ochutnat‌ tuto lahodnou a kořeněnou indickou specialitu doma!

Suroviny:

  • 250g rajma fazole
  • 1 cibule, ⁣nakrájená na kostičky
  • 2 rajčata, nakrájená ‌na kostičky
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička ​mleté kurkumy
  • 1 lžička‌ mletého koriandru
  • 1/2 lžičky mletého chilli
  • Sůl ‌podle chuti
  • 2 lžíce⁣ oleje
  • Čerstvá petrželka na ozdobu

Postup:

  1. Nejprve rajma fazole⁣ namočte ‍do vody přes noc.
  2. Na rozpáleném oleji osmahněte cibuli, česnek ⁤a zázvor, dokud nezezlátnou.
  3. Přidejte rajčata a ‍vařte do měkká.
  4. Přidejte⁣ všechny koření a zamíchejte.
  5. Přidejte rajma fazole a sůl⁤ a vařte asi‌ 20 ⁣minut, dokud fazole nezměknou.
  6. Podávejte s vařenou rýží a naan chlebem.
  7. Po ozdobte nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *