23. 11. 2025
Autor: Martin Roubec
Pikantní masala s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Připravte si lahodnou Pikantní masala s kuřecím masem podle našeho jednoduchého receptu. Chutný mix koření, čerstvé zeleniny a kvalitního kuřecího masa vás zavede přímo do srdce Indie. Tento tradiční pokrm je perfektní pro každého milovníka pikantních chutí. Navštivte náš web a objevte krok za krokem, jak na to, abyste si mohli vychutnat autentickou masalu přímo u vás doma. Přidejte do svého kulinářského repertoáru tento skvělý recept a zpříjemněte si večeře plné vůní a chutí.

Suroviny

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
  • 2 lžíce oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička garam masala
  • 1 lžička chilli prášku
  • 200 ml kokosového mléka
  • 400 g konzervovaných rajčat
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvý koriandr pro ozdobu

Postup

  1. Zahřejte olej v hluboké pánvi na středně silném ohni.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a smažte do zlatova, přibližně 3-4 minuty. Následně přidejte česnek a zázvor a smažte dalších 30 sekund.
  3. Přidejte kurkumu, papriku, garam masala a chilli prášek. Promíchejte a nechte vařit asi 1 minutu, aby se uvolnily aroma koření.
  4. Přidejte nakrájené kuřecí maso a za občasného promíchání smažte, dokud kuře nebude po všech stranách opečené.
  5. Přidejte konzervovaná rajčata, rajčatový protlak a kokosové mléko. Dobře promíchejte, povraťte teplotu na mírnou a vařte 15-20 minut, nebo dokud kuře není úplně uvařené a omáčka se nezačne redukovat.
  6. Ochutnejte a podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
  7. Podávejte s čerstvým koriandrem a volitelně s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *