27. 11. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objavte kouzlo indické kuchyně s naším osvědčeným receptem na Chicken Tikka Masala! Tento tradiční pokrm plný bohatých chutí a aroma vám přinese dokonalý gastronomický zážitek přímo u vás doma. Naučte se, jak připravit nadýchanou marinádu, správně opečené kuřecí kousky a krémovou omáčku, která osloví každého milovníka pikantních jídel. Krok za krokem vás provedeme přípravou této lahůdky, která se stane hitem vašeho jídelníčku. Vyzkoušejte náš recept na Chicken Tikka Masala a přeneste si kousek Indie na svůj stůl!
Suroviny
- 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky
- 1 velký jogurt (přibližně 200 ml)
- 2 lžíce citronové šťávy
- 6 stroužků česneku, nasekaného
- 2 cm čerstvého zázvoru, nasekaného
- 2 lžíce garam masala koření
- 1 lžíce mletého koriandru
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 1/2 lžičky kurkumy
- 1 lžička čili prášku (volitelné)
- 1 large can (400 ml) rajčatového pyré
- 200 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
- 2 lžíce máslo
- Sůl podle chuti
- Fresh cilantro (koriandr), nasekaný pro zdobení
- Rýže nebo naan chléb pro podávání
Postup
- V míse smíchejte jogurt, citronovou šťávu, česnek, zázvor, garam masala, koriandr, kmín, paprika, kurkuma a chili prášek, abyste vytvořili marinádu.
- Přidejte nakrájené kuřecí kousky do marinády, promíchejte, aby byly rovnoměrně potažené. Nechte v chladničce marinovat minimálně 1 hodinu, ideálně přes noc.
- Vyjměte kuře z marinády a osmažte na pánvi na másle dokud není kuře zlatohnědé a plně vařené.
- V další pánvi rozpusťte zbytek máslo, přidejte rajčatové pyré a vařte několik minut.
- Přidejte smažené kuře do omáčky a promíchejte.
- Přilijte smetanu nebo kokosové mléko, promíchejte a nechte provařit na mírném ohni asi 20 minut, dokud omáčka nezhoustne a kuře je měkké.
- Ochutnejte a případně dosolte.
- Servírujte s nasekaným čerstvým koriandrem na vrchu, podávejte s rýží nebo naan chlebem.




