30. 11. 2025
Autor: Eva Komárková
Rizoto s hřebíčkovým vývar
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodné rizoto s⁢ hřebíčkovým vývarem díky našemu jednoduchému receptu. ⁣Tato chutná a aromatická kombinace⁢ rýže, zeleniny a hřebíčkového vývaru je skvělou volbou pro každou příležitost. Vyzkoušejte ‍náš recept ještě dnes a překvapte své⁣ chuťové buňky!⁢

Suroviny

  • 200g rýže​ arborio
  • 1l‌ hřebíčkového vývaru
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100g parmazánu
  • 50g másla
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi si osmahneme ⁤cibuli s⁤ česnekem ‍na másle, dokud‌ není cibule sklovitá.
  2. Přidáme ​rýži‍ a necháme chvíli ​restovat,⁢ dokud rýže nenasaje všechno máslo.
  3. Postupně podléváme hřebíčkovým vývarem a necháme ⁣rýži krátce ⁤provařit.
  4. Pokračujeme v podlévání ⁤a míchání, dokud není⁣ rýže na horko měkká​ a ‍má krémovou konzistenci.
  5. Přidáme nastrouhaný parmazán⁢ a promícháme.
  6. Pokud ⁤je rizoto⁤ příliš husté, můžeme​ přidat ještě trochu ‍horkého vývaru nebo vody.
  7. Ochutnáme, dochutíme solí a pepřem⁤ a můžeme podávat. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *