30. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodné rizoto s hřebíčkovým vývarem díky našemu jednoduchému receptu. Tato chutná a aromatická kombinace rýže, zeleniny a hřebíčkového vývaru je skvělou volbou pro každou příležitost. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g rýže arborio
- 1l hřebíčkového vývaru
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100g parmazánu
- 50g másla
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi si osmahneme cibuli s česnekem na másle, dokud není cibule sklovitá.
- Přidáme rýži a necháme chvíli restovat, dokud rýže nenasaje všechno máslo.
- Postupně podléváme hřebíčkovým vývarem a necháme rýži krátce provařit.
- Pokračujeme v podlévání a míchání, dokud není rýže na horko měkká a má krémovou konzistenci.
- Přidáme nastrouhaný parmazán a promícháme.
- Pokud je rizoto příliš husté, můžeme přidat ještě trochu horkého vývaru nebo vody.
- Ochutnáme, dochutíme solí a pepřem a můžeme podávat. Dobrou chuť!




