3. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné rizoto s hříbky a šunkou, které se rychle a snadno připraví. Tento chutný pokrm je ideální pro všechny milovníky italských specialit a kombinuje bohaté aroma hříbků s křupavou šunkou. Podle tohoto receptu si jistě užijete jedinečnou chuťovou lahůdku!
Suroviny
- 200 g rýže na rizoto
- 500 g hříbků
- 150 g uzené šunky
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 1 lžička tymiánu
- sůl, pepř
- 500 ml vývaru
- 50 g strouhaného sýra
Postup
- Na pánvi rozpálíme olivový olej a máslo.
- Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a osmahneme dozlatova.
- Přidáme na plátky nakrájené hříbky a krátce orestujeme.
- Přidáme nakrájenou uzenou šunku a promícháme.
- Přidáme rýži a krátce podusíme.
- Zalijeme vývarem a necháme vařit do měkka. Při potřebě přiléváme vývar postupně.
- Přidáme tymián, osolíme, opepříme a vaříme ještě dalších 5 minut.
- Před podáváním posypeme strouhaným sýrem.




