5. 12. 2025
Autor: Martin Roubec

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuť pravého Indie s receptem na tradiční kuře Tandoori. Tento klasický pokrm, známý svou bohatou marinádou a specifickou chutí díky pečení v tandoor peci, je ideální volbou pro vaši další rodinnou večeři nebo setkání s přáteli. Naučte se, jak marinovat kuře v jogurtu s tandoori masala kořením, česnekem a dalšími lahodnými přísadami. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si autentický pokrm plný exotických chutí přímo u vás doma.
Suroviny
- 1 celé kuře (rozporcované na díly)
- 200 g bílého jogurtu
- 2 lžičky mletého kmínu
- 2 lžičky mletého koriandru
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička garam masaly
- Šťáva z 1 citronu
- 4 stroužky česneku, nadrcené
- 1 palčák čerstvého zázvoru, nastrouhaný
- Sůl a černý pepř dle chuti
- Nasekaná čerstvá koriandr pro ozdobu
- Bílý jogurt pro podávání
Postup
- Očistěte kuře a omyjte jej pod proudem studené vody. Poté ho osušte papírovými utěrkami.
- V hluboké misce smíchejte jogurt, kmín, koriandr, kurkumu, papriku, garam masalu, citronovou šťávu, česnek a zázvor. Osolte a opepřete.
- Kuřecí kousky vložte do marinády, důkladně každý kus obalte. Marinujte alespoň 4 hodiny, nejlépe přes noc, v lednici.
- Před vařením nechte kuře dostát na pokojovou teplotu. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu a lehce ho namažte olejem.
- Grilujte kuře po obou stranách dozlatova a do měkka, cca 5–6 minut na každou stranu, v závislosti na velikosti kousků.
- Hotové kuře posypte nasekaným koriandrem a podávejte s bílým jogurtem.




