5. 12. 2025
Autor: Martin Roubec
Tradiční kuře Tandoori
zdroj: Recepty 24/7

Objevte ‌chuť pravého Indie s⁢ receptem na tradiční kuře Tandoori. Tento klasický pokrm, známý⁣ svou bohatou marinádou a‍ specifickou chutí díky pečení v​ tandoor⁤ peci, ‍je ideální volbou ‌pro vaši ​další ​rodinnou večeři nebo setkání s‌ přáteli. Naučte‌ se, jak marinovat ‍kuře v jogurtu s tandoori masala kořením, česnekem a dalšími lahodnými přísadami. Sledujte naše jednoduché kroky a připravte si autentický pokrm plný exotických ⁤chutí přímo‌ u vás doma. ⁤

Suroviny

  • 1 ⁤celé kuře (rozporcované na díly)
  • 200⁣ g bílého jogurtu
  • 2 lžičky mletého kmínu
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 1 lžička kurkumy
  • 1​ lžička červené papriky
  • 1 lžička garam⁢ masaly
  • Šťáva z 1 citronu
  • 4 stroužky česneku, nadrcené
  • 1 palčák ⁣čerstvého ‌zázvoru, nastrouhaný
  • Sůl a černý ⁢pepř⁤ dle chuti
  • Nasekaná čerstvá⁣ koriandr​ pro ozdobu
  • Bílý jogurt pro‌ podávání

Postup

  1. Očistěte kuře a omyjte⁢ jej ⁣pod proudem studené vody.⁤ Poté ho ⁢osušte papírovými utěrkami.
  2. V‌ hluboké ‍misce smíchejte⁣ jogurt,⁣ kmín,⁢ koriandr, kurkumu, papriku,​ garam masalu, citronovou šťávu, česnek⁣ a zázvor. Osolte⁤ a opepřete.
  3. Kuřecí kousky vložte do ‌marinády, důkladně každý kus​ obalte. Marinujte ⁤alespoň 4 hodiny, ‍nejlépe ⁣přes noc,‌ v ‍lednici.
  4. Před vařením‍ nechte kuře dostát na ​pokojovou teplotu. Předehřejte gril na středně vysokou ​teplotu a lehce ho namažte olejem.
  5. Grilujte⁢ kuře⁣ po obou stranách ​dozlatova⁢ a do měkka, cca ‍5–6 minut na každou stranu, v závislosti na velikosti kousků.
  6. Hotové ⁣kuře⁤ posypte nasekaným koriandrem a ⁢podávejte s⁣ bílým jogurtem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *