5. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodný recept na tandori kuřecí plátky s rýží! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických koření a chutí, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Připravené kuřecí plátky se skvěle hodí k rýži a přináší do vaší kuchyně vzrušení nových chuťových zážitků. Zkuste tento recept a udělejte si malou exotickou dovolenou přímo v pohodlí vaší kuchyně!
Suroviny
- 400g kuřecích prsou
- 200g bílé rýže
- 200ml řeckého jogurtu
- 2 lžíce tandori koření
- 1 lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejdříve si připravíme marinádu pro kuřecí plátky. V míse smícháme řecký jogurt, tandori koření, olivový olej, sůl a pepř.
- Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a ponoříme je do marinády. Necháme odpočívat v lednici minimálně hodinu, ideálně přes noc.
- Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu. Rýži si necháme později na talíři jako přílohu.
- Připravíme si gril a na něj položíme marinované kuřecí plátky. Grilujeme z obou stran, dokud nejsou plátky zlatě hnědé a propečené.
- Smažené kuřecí plátky podáváme s uvařenou rýží jako hlavní jídlo.




