5. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Tandori kuřecí plátky s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tandori kuřecí plátky s rýží! Tento tradiční indický pokrm je plný exotických koření a chutí, které rozhodně potěší vaše chuťové buňky. Připravené kuřecí plátky se skvěle hodí k rýži a přináší do vaší kuchyně vzrušení nových chuťových zážitků. Zkuste tento recept a udělejte si malou exotickou dovolenou přímo v pohodlí vaší kuchyně!

Suroviny

  • 400g kuřecích prsou
  • 200g bílé rýže
  • 200ml řeckého jogurtu
  • 2 lžíce tandori koření
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejdříve si připravíme marinádu pro kuřecí plátky. V míse smícháme řecký jogurt, tandori koření, olivový olej, sůl a pepř.
  2. Kuřecí prsa nakrájíme na tenké plátky a ponoříme je do marinády. Necháme odpočívat v lednici minimálně hodinu, ideálně přes noc.
  3. Mezitím uvaříme rýži podle návodu na obalu. Rýži si necháme později na talíři jako přílohu.
  4. Připravíme si gril a na něj položíme marinované kuřecí plátky. Grilujeme z obou stran, dokud nejsou plátky zlatě hnědé a propečené.
  5. Smažené kuřecí plátky podáváme s uvařenou rýží jako hlavní jídlo.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *