16. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento lahodný recept na rýžovou pilaf s kousky hovězího masa. Jednoduchá a chutná pokrm, který si zamilují všichni milovníci tradičního jídla. Sledujte náš krok za krokem recept a užijte si skvělou večeři plnou lahodných chutí.
Suroviny:
- 200g hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 šálek dlouhozrnné rýže
- 2 šálky vývaru
- sůl, pepř, kmín, olivový olej
Postup:
- Na pánvi rozehřejte olej a osmahněte na něm na kostky nakrájené hovězí maso.
- Přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek a restujte, dokud cibule nezměkne.
- Přidejte omytou rýži a nechte chvíli restovat, dokud není sklovinatá a lehce nažloutlá.
- Zalijte vývarem a dochuťte solí, pepřem a kmínem.
- Přiklopte poklicí a dusit na mírném plameni, dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu.
- Po uvaření nechejte odstát pár minut a servírujte teplou.




