17. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vydejte se na chuťovou cestu s naším receptem na lahodnou rybičkovou pizzu s mozzarellou. Křehké těsto posypané sardelami, olivami a šťavnatou mozzarellou vás okouzlí svou vynikající chutí. Vyzkoušejte tento recept a užijte si skvělou kombinaci mořských dobrot.
Suroviny:
- 400 g rybích filetů (např. treska)
- 200 g mozzarelly
- 400 g rajčat
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 paprika
- špetka sušeného oregána
- špetka soli a pepře
- olivový olej
- pizzové těsto
Postup:
- Nejprve si připravíme rybí filety – omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
- Ryby osolíme, opepříme a necháme trochu odpočinout.
- Na pánvi si osmažíme na olivovém oleji nakrájenou cibuli, česnek a papriku.
- Přidáme rajčata nakrájená na kolečka a dochutíme sušeným oregánem, solí a pepřem.
- Pizzové těsto rozválíme a položíme ho na plech vyložený pečícím papírem.
- Nyní rozložíme smaženou zeleninu z pánve na těsto.
- Nakonec přidáme nakrájené kousky rybího masa a nastrouhanou mozzarellu.
- Pizzu dáme péct do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečeme cca 20 minut nebo dokud těsto není zkaramelizované a mozzarella rozpuštěná.
- Po vychladnutí můžeme posypat nasekanou petrželkou.




