18. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Upečte si domácí tradiční italské vánoční cukroví – Cannoli siciliani. Tyto křehké a lahodné vánoční válečky plněné sladkou ricottou a kandovaným ovocem zaručeně potěší celou rodinu. S tímto receptem si připravíte lahodné vánoční cukroví plné italské vánoční atmosféry. Vyzkoušejte ho ještě dnes!
Suroviny
- 200g hladké mouky
- 50g másla
- 50g cukru
- 1 vejce
- 1 lžička kakaa
- 1 lžička skořice
- špetka soli
- 50g strouhané čokolády
- olej na smažení
Postup
- V misce smíchejte mouku, sůl, cukr, máslo, vejce, kakao, skořici a strouhanou čokoládu.
- Vytvarujte hladké těsto a nechte ho odpočinout v lednici asi hodinu.
- Těsto rozválejte na tenký plát a vykrájejte ho na kolečka.
- Z každého kolečka zavinutého vyrobte trubičku a obalte ji kolem kovové trubičky na pečení tak, aby se neodlepila.
- Smažte trubičky na oleji dozlatova a nechte je vychladnout.
- Naplněte je zakysanou smetanou nebo ricottou a podávejte ozdobené moučkovým cukrem.




