18. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Cannoli siciliani – italské vánoční cukroví
zdroj: Recepty 24/7

Upečte⁣ si domácí‍ tradiční italské vánoční cukroví – Cannoli‌ siciliani. Tyto‌ křehké a ⁤lahodné ⁤vánoční válečky plněné sladkou ricottou ⁣a kandovaným ovocem zaručeně potěší celou rodinu. ​S tímto receptem ⁣si připravíte lahodné vánoční cukroví ‌plné italské vánoční atmosféry. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200g hladké mouky
  • 50g másla
  • 50g cukru
  • 1 vejce
  • 1 lžička kakaa
  • 1 lžička skořice
  • špetka soli
  • 50g strouhané ‍čokolády
  • olej na smažení

Postup

  1. V misce smíchejte mouku, sůl, cukr, máslo, vejce, ⁣kakao, skořici a strouhanou ‌čokoládu.
  2. Vytvarujte hladké těsto a nechte ho odpočinout​ v lednici asi hodinu.
  3. Těsto rozválejte na tenký plát a‍ vykrájejte ho na kolečka.
  4. Z každého kolečka zavinutého vyrobte trubičku ⁤a​ obalte ji kolem⁣ kovové trubičky na pečení ⁢tak, aby se neodlepila.
  5. Smažte trubičky​ na oleji dozlatova a nechte je vychladnout.
  6. Naplněte je zakysanou smetanou nebo ricottou a podávejte ozdobené moučkovým cukrem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *