21. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Risotto s houbami asparágus
zdroj: Recepty 24/7

Užijte si lahodné a syté jídlo s naším receptem ‍na Risotto ‍s houbami a asparágusem.‌ Tento tradiční italský pokrm je plný bohatých chutí a dokonale se hodí jako hlavní chod večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!

Suroviny

  • 200g arborio rýže
  • 500g‌ houb (např. žampiony nebo hlívu ústřičnou)
  • 200g zeleného ⁣chřestu
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1‌ l zeleninového vývaru
  • 100ml bílého vína
  • 75g parmazánu
  • olivový olej
  • sůl, pepř

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
  2. Přidejte na plátky nakrájené houby ⁣a chřest⁤ a‌ restujte, dokud nezměknou.
  3. Přidejte rýži a restujte také, dokud není skleněná.
  4. Zalijte víno a nechte ho​ vypařit.
  5. Postupně přilévejte⁢ vývar, a vařte asi 18-20 minut nebo dokud není rýže měkká.
  6. Přidejte na kostičky nakrájený parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
  7. Suroviny‌ servírujte na talíři ‍posypané parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *