21. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné a syté jídlo s naším receptem na Risotto s houbami a asparágusem. Tento tradiční italský pokrm je plný bohatých chutí a dokonale se hodí jako hlavní chod večeře. Vyzkoušejte náš jednoduchý recept a překvapte své chuťové buňky!
Suroviny
- 200g arborio rýže
- 500g houb (např. žampiony nebo hlívu ústřičnou)
- 200g zeleného chřestu
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- 100ml bílého vína
- 75g parmazánu
- olivový olej
- sůl, pepř
Postup
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte nakrájenou cibuli a česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené houby a chřest a restujte, dokud nezměknou.
- Přidejte rýži a restujte také, dokud není skleněná.
- Zalijte víno a nechte ho vypařit.
- Postupně přilévejte vývar, a vařte asi 18-20 minut nebo dokud není rýže měkká.
- Přidejte na kostičky nakrájený parmazán, promíchejte a dochuťte solí a pepřem.
- Suroviny servírujte na talíři posypané parmazánem.




