23. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Italská cibulačka s pancettou je lahodným pokrmem, který spojuje šťavnatou cibuli s křupavou pancettou a aromatickými bylinkami. Tento recept je rychlý, snadný a perfektní volbou pro večeři plnou italských chutí. Vyzkoušejte ho ještě dnes a udělejte si radost své chuťové buňce!
Suroviny
- 250g pancetty
- 2 velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 400g rajčat
- lžíce olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
- čerstvá bazalka
- parmazán na posypání
Postup
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájenou pancettu.
- Přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, smažíme do zlatova.
- Přidáme olivový olej a rajčata nakrájená na kousky, osolíme a opepříme.
- Vše dusíme asi 15 minut na mírném ohni.
- Před podáváním posypeme nasekanou bazalkou a parmazánem.




