25. 12. 2025
Autor: Martin Roubec
Masala z černého pepře
zdroj: Recepty 24/7

Objavte kouzlo indické kuchyně s ⁤receptem ⁣na Masala ‍z černého⁢ pepře! Tento aromatický‍ kořenící směs, bohatý na chuť a kompletní zaměření na černý​ pepř, dodá vašim jídlům nezapomenutelnou pikantnost a‌ hloubku. Ideální pro masová ​jídla, vegetariánské curry nebo jako ochucovadlo k​ vašim oblíbeným ‍receptům. Krok za krokem vás provedeme přípravou této tradiční​ směsi, abyste mohli okořenit svá jídla na ​zdravý a chutný způsob. Zkuste Masala z černého pepře a⁣ přineste​ do své ⁢kuchyně nádech ‍Indie!⁢

Suroviny

  • 2 lžíce celého černého pepře
  • 1 lžíce celých koriandrových⁣ semen
  • 1⁤ lžíce celého kmínu
  • 1‌ lžička celých hřebíčků
  • 1 lžička celé skořice (nejlépe ‍kousek ⁢skořicové tyčinky)
  • 1 lžička celého kardamomu
  • Mlýnek⁤ na koření nebo hmoždíř

Postup

  • Sušená koření (černý pepř, koriandr, kmín, hřebíčky, skořici, kardamom) dejte do⁣ suché pánve.
  • Přes mírný oheň⁢ pražte⁣ koření asi ​2 až 3 minuty, dokud nezačnou vydávat aromatickou vůni. Dávejte⁣ pozor, aby se nespálila.
  • Směs nechte vychladnout.
  • Po vychladnutí směs umelte na ‌jemný prášek pomocí mlýnku‍ na koření nebo hmoždíře.
  • Výsledný ⁢prášek můžete uchovat ⁤v těsně uzavřené nádobě, aby ‌si udržel svou aroma.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *