28. 12. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodné tagliatelle al pesto genovese, tradiční italské jídlo plné chuti! Tato jednoduchá a rychlá receptura spojuje delikátní tagliatelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem. Bude to lahodná a osvěžující večeře pro celou rodinu! Sledujte náš recept a připravte si toto skvělé jídlo dnes večer.
Suroviny
- 250 g tagliatelle
- 70 g čerstvé bazalkového listí
- 2 stroužky česneku
- 50 g piniových oříšků
- 50 g strouhaného parmazánu
- 100 ml olivového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Uvařte tagliatelle podle pokynů na obalu a odklopte.
- V mixéru rozmixujte bazalkové listy, olivový olej, česnek, piniové oříšky a parmazán na hladkou pastu.
- Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Smíchejte omáčku s uvařenými tagliatelle a podávejte ihned.




