28. 12. 2025
Autor: Eva Komárková
Tagliatelle al pesto genovese
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodné tagliatelle al pesto genovese, tradiční italské⁤ jídlo plné chuti! Tato jednoduchá a ⁢rychlá receptura spojuje delikátní tagliatelle s bazalkovým pestem, piniovými oříšky, parmazánem a olivovým olejem. Bude to lahodná a osvěžující večeře pro celou rodinu! Sledujte náš recept a připravte si toto skvělé jídlo dnes večer.

Suroviny

  • 250 g tagliatelle
  • 70 g čerstvé bazalkového listí
  • 2 stroužky česneku
  • 50 g piniových⁤ oříšků
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 100 ml olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Uvařte tagliatelle podle pokynů na obalu ⁣a⁤ odklopte.
  2. V mixéru rozmixujte bazalkové listy, olivový olej, česnek, piniové oříšky ‌a parmazán na hladkou pastu.
  3. Přidejte sůl a pepř podle chuti.
  4. Smíchejte omáčku s uvařenými tagliatelle a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *