8. 5. 2024
Autor: Dana Novotná
Knedlo-zelo-vepřo-z hříbky
zdroj: Recepty 24/7

Ždímání ​po⁤ českém národním pokrmu? Vyzkoušejte recept na tradiční jídlo​ Knedlo-zelo-vepřo-z hříbky. Tento klasický recept spojuje lahodné knedlíky s dušeným vepřovým masem a hříbky. Ideální volba pro milovníky tradičního českého jídla. Sledujte náš jednoduchý recept a dejte⁤ svému jídlu autentický český šmrnc.

Suroviny

  • 500g hladké‍ mouky
  • 300g vepřového masa
  • 200g čerstvých hříbků
  • 1⁣ větší hlávka zelí
  • 1 vejce
  • sůl, pepř, majoránka

Postup

  1. Nejprve si připravíme‌ těsto na knedlíky. Smícháme ⁣mouku, vejce, sůl⁤ a trochu vody, dokud⁢ nedostaneme hladké těsto. Necháme odpočinout alespoň ​30 minut.
  2. Nakrájíme vepřové maso na menší kousky⁤ a osolíme, opepříme a posypeme majoránkou. Orestujeme na pánvi dozlatova.
  3. Hříbky nakrájíme na plátky a zelí ⁤na hrubé nudličky.
  4. Z těsta uděláme menší knedlíky, které naplníme směsí masa, hříbků a zelí.
  5. Knedlíky​ necháme vařit ⁣ve vroucí osolené vodě ​až⁤ do⁤ vyvaření.
  6. Po uvaření knedlíků je můžeme podávat jako hlavní ⁣chod k obědu.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *