23. 4. 2024
Autor: Eva Komárková
Sicilská caponata na bruschettu.
zdroj: Recepty 24/7

Sicilská caponata na bruschettu je lahodná italská pochoutka plná čerstvých a sladko kyselých chutí. Naše receptura vám ukáže, jak snadno si doma připravit tuto lahodnou pochoutku, kterou můžete podávat jako předkrm nebo lehký oběd. Srovnejte se s italskými kuchaři a připravte si doma sicilskou caponatu na bruschettu!

Suroviny

  • 1 baklažán
  • 1 cuketa
  • 1 cibule
  • 2 papriky
  • 3 rajčata
  • 100g oliv
  • čerstvý bazalka
  • olivový olej
  • ocet
  • Soľ a korenie podľa chuti

Postup

1. Baklažán a cuketu nakrájejte na kocky a osolte. Nechajte odstáť asi 30 minút.

2. Cibuľu nasekejte a orestujte na panvici s olivovým olejom.

3. Pridajte nakrájanú papriku a dusíme spolu 5 minút. Po chvíli pridajte nakrájané rajčatá.

4. Odstavte z ohňa, pridajte olivy a čerstvý bazalku. Dochutte octom, soľou a korením.

5. Na panvici usmážte nakrájaný baklažán a cuketu dozlatista.

6. Zmiešajte zeleninu s baklažánom a cuketou. Podávajte na čerstvom chlebíku ako bruschettu.

7. Podávajte ďalej ozdobené čerstvým bazalkou a pokvapkane olivovým olejom.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *