Sicilská caponata s pečivem ⁣je tradiční sicilský recept plný lahodných a osvěžujících chutí. Smažená zelenina smíchaná s karamelizovanou⁤ cibulí a rajčaty vytváří bohatou omáčku, která se skvěle hodí k domácímu pečivu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept a⁤ dopřejte si zážitek z italské ‍kuchyně přímo⁤ v pohodlí vašeho domova.

Suroviny:

  • 2 baklažány
  • 2 papriky
  • 1 cibule
  • 3 rajčata
  • 100 ⁢g oliv
  • 50 g mandlí
  • 50 g​ kapary
  • 4⁣ lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř, špetka cukru

Postup:

  1. Na pánvi rozpálíme olivový olej a osmahneme na něm nakrájenou cibuli.
  2. Přidáme na kostičky nakrájené baklažány a papriky a ‍dusíme do měkka.
  3. Přidáme nakrájená rajčata, olivy, nakrájené mandle a kapary.
  4. Ochutíme solí, ⁣pepřem a špetkou cukru.
  5. Dusíme vše dohromady asi 15 minut.
  6. Hotovou caponatu servírujeme s křupavým pečivem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *