4. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Masala naan plněný sýrem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na lahodné masala naan plněné sýrem, které vám rozhodně zvednou náladu. Tato indická specialita je perfektní volbou pro každou příležitost a skvěle doplní jakýkoliv exotický pokrm. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si autentickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně.

Suroviny

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 lžička cukru
  • 1 lžička sušeného droždí
  • 1/2 šálku vody
  • 1/4 šálku jogurtu
  • 100g nastrouhaného sýra (např. gouda nebo cheddar)
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžička kořeněné směsi masala (např. garam masala)
  • 1/2 lžičky mletého kmínu

Postup

1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí ve velké míse.

2. Přidejte vodu a jogurt a hněte těsto dohladka. Přiklopte a nechte kynout asi hodinu.

3. Rozdělte těsto na menší kousky a každý rozválejte na placku.

4. Na polovinu placky nasypte nastrouhaný sýr a překlopte druhou polovinou. Lehce přitlačte okraje a rozválejte do požadované velikosti.

5. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte kořeněnou směs masala a kmín a smažte na plácky naan z obou stran, dokud nejsou zlatavé.

6. Hotové naan plňte dalším máslem a posypěte čerstvým koriandrem. Podávejte teplé jako přílohu k indickým jídlům nebo jako samostatný snack. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *