
Vyzkoušejte recept na lahodné masala naan plněné sýrem, které vám rozhodně zvednou náladu. Tato indická specialita je perfektní volbou pro každou příležitost a skvěle doplní jakýkoliv exotický pokrm. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si autentickou chuť Indie přímo v pohodlí vaší kuchyně.
Suroviny
- 2 šálky hladké mouky
- 1/2 lžičky soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžička sušeného droždí
- 1/2 šálku vody
- 1/4 šálku jogurtu
- 100g nastrouhaného sýra (např. gouda nebo cheddar)
- 1 lžíce másla
- 1 lžička kořeněné směsi masala (např. garam masala)
- 1/2 lžičky mletého kmínu
Postup
1. Smíchejte mouku, sůl, cukr a sušené droždí ve velké míse.
2. Přidejte vodu a jogurt a hněte těsto dohladka. Přiklopte a nechte kynout asi hodinu.
3. Rozdělte těsto na menší kousky a každý rozválejte na placku.
4. Na polovinu placky nasypte nastrouhaný sýr a překlopte druhou polovinou. Lehce přitlačte okraje a rozválejte do požadované velikosti.
5. Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte kořeněnou směs masala a kmín a smažte na plácky naan z obou stran, dokud nejsou zlatavé.
6. Hotové naan plňte dalším máslem a posypěte čerstvým koriandrem. Podávejte teplé jako přílohu k indickým jídlům nebo jako samostatný snack. Dobrou chuť!






