6. 12. 2025
Autor: Tomáš Zelený
Korma s jehněčím a mandlemi
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodný recept na tradiční indickou kormu s jehněčím a mandlemi. Moučné maso jemně kořeněné exotickými kořeními a dochucené smaženými mandlemi zaručeně potěší vaše chuťové buňky. Připravte si tento lahodný pokrm a dopřejte si exotický zážitek přímo z vaší kuchyně.

Suroviny:

  • 500g jehněčího masa
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1 lžička mletého kurkumy
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 200g mandlek
  • 400ml smetany ke šlehání
  • sůl, pepř
  • olej na smažení

Postup:

  1. Maso nakrájejte na menší kousky, cibuli a česnek nasekejte na jemno.
  2. Na pánvi rozehřejte olej a orestujte cibuli s česnekem. Přidejte maso a restujte, dokud nezezlátne.
  3. Přidejte koření (zázvor, kurkuma, skořice, kmín, koriandr), osolte a opepřete dle chuti.
  4. Přilijte smetanu ke šlehání, přidejte nadrobno nasekané mandle a vařte na mírném ohni asi 30 minut, dokud maso není měkké.
  5. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody. Podávejte s rýží nebo naan chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *