7. 5. 2024
Autor: Eva Komárková
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na tradiční italskou těstovinovou lahůdku pasta carbonara? Naše receptura vám ukáže, jak snadno a rychle připravit tento lahodný pokrm plný sýra, slaniny a krémové omáčky. Nenechte si ujít tuto chutnou a jednoduchou carbonara recepce!
Suroviny
- 400 g těstovin (nejlépe špagety)
- 200 g pancetty nebo slaniny
- 4 žloutky
- 100 g Parmezánu
- sůl a pepř
Postup
- Na pánvi osmahněte na kostičky nakrájenou pancettu nebo slaninu, dokud nezíská zlatavou barvu.
- V horké slané vodě uvařte těstoviny do al dente.
- V míse smíchejte žloutky, nastrouhaný Parmezán a sůl a pepř podle chuti.
- Uvařené těstoviny scedíme a smícháme s osmaženou pancettou nebo slaninou.
- Nakonec přidáme směs se žloutky a Parmezánem a důkladně promícháme.
- Případně dochutíme solí a pepřem a můžeme posypat čerstvým Petrželem nebo dalším parmazánem.