4. 11. 2025
Autor: Eva Komárková

zdroj: Recepty 24/7
Risotto al funghiřídky je lahodná italská specialita plná aromatických hub. Připravte si tento jednoduchý recept na krémové a chutné risotto, které potěší vaše chuťové buňky. Sledujte náš krok za krokem návod a užijte si skvělou večeři plnou lahodných hub!
Suroviny
- 200g rýže
- 500g žampionů
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce másla
- 750ml zeleninového vývaru
- sůl, pepř, petrželka
- 50g parmezánu
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a máslo. Osmažte na něm nadrobno nakrájenou cibuli a rozdrcený česnek.
- Přidejte na plátky nakrájené žampiony a smažte, dokud nezestřihnou vodu.
- Přidejte rýži a nechávejte ji chvíli opéct.
- Postupně přilévejte vývar a vařte, dokud není rýže měkká a vývar vsát.
- Přidejte na tenké plátky nastrouhaný parmezán a zamíchejte.
- Hotové risotto ochuťte solí, pepřem a nastrouhanou petrželkou.




