14. 11. 2023
Autor: Eva Komárková
Risotto se smetanovou omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte recept na lahodné risotto se smetanovou omáčkou? Naše jednoduchá a chutná verze vás zaručeně nadchne! Vychutnejte si krémové a aromatické risotto s kvalitními italskými rýžemi, které jsou vařené do perfektního stavu al dente. Smetanová omáčka dodává této jednoduché a přesto elegantní italské specialitě ještě větší chuťovou explozi. Připravit toto risotto je rychlé a snadné, takže si ho můžete dopřát kdykoliv. Nechte se okouzlit tímto lahodným a sýrovým pokrmem, který si zamilujete!

Suroviny:

  • 300 g rýže Arborio
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g másla
  • 200 ml bílého vína
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • 100 g strouhaného parmazánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Na pánvi nebo v hrnci rozehřejte máslo.
  2. Přidejte nakrájenou cibuli a česnek a restujte dozlatova.
  3. Přidejte rýži a opékejte ji, dokud se nestane průsvitnou.
  4. Přilijte bílé víno a nechte vypařit alkohol.
  5. Postupně přilévejte zeleninový vývar, přibližně po 1 lžíci, a za stálého míchání nechte rýži vstřebávat tekutinu.
  6. Pokračujte v přilévání vývaru, dokud není rýže měkká, ale stále al dente.
  7. Přidejte smetanu ke šlehání a vařte ještě asi 2 minuty.
  8. Přidejte strouhaný parmazán a promíchejte, dokud se sýr nerozpustí a vytvoří krémovou omáčku.
  9. Ochutnejte a dochuťte solí a pepřem podle potřeby.
  10. Servírujte ihned a můžete posypat se strouhaným parmazánem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *