15. 11. 2025
Autor: Jakub Hrdina

zdroj: Recepty 24/7
Objevte chuťově bohaté vegetariánské zelné placky s jogurtem! Jednoduchý recept, který zaujme každého milovníka zdravé domácí kuchyně. Připravte si tyto křupavé placky plné vitamínů za pouhých 30 minut. Ideální jako lehký oběd, večeře nebo chutná svačinka. Bon appetit!
Suroviny
- 1/2 hlávky bílého zelí, jemně nakrájené
- 2 jarní cibulky, nakrájené
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 hrnek celozrnné mouky
- 1/2 hrnku mléka
- 2 vejce
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého kmínu
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Řecký jogurt na podávání
- Čerstvé bylinky (např. petrželka nebo koriandr) na ozdobu
Postup
- Zelí, jarní cibulku a česnek smíchejte v míse.
- Přidejte mouku, mléko, vejce, olej a kmín. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Osolte a opepřete dle chuti.
- Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje na středním ohni.
- Malou naběračkou kladěte těsto na pánví, formujte kolečka. Smažte z obou stran dozlatova, každou stranu asi 3-4 minuty.
- Hotové placky položte na papírové ručníky, aby se odsát přebytečný tuk.
- Podávejte teplé s řeckým jogurtem a posypte čerstvými bylinkami.




